EU apotek på nätet

Välj apotek

Idag är det många som väljer att vända sig till en internetapotek inom eu där man även kan köpa receptbelagda läkemedel på nätet istället för att vända sig till vårdcentralen eller liknande.

Det finns många olika anledningar till varför man väljer att vända sig till läkare online istället för att möta sin läkare öga mot öga.

Oavsett vad det handlar om så går det snabbare plus att man kan vara hemma istället för att bege sig iväg till sjukhusmiljö.

EU-apotek är de apotek som läkare från europeiska onlinekliniker vänder sig till för recept till sina patienter. Om man exempelvis använder KRY så är det så att de samarbetar med Lloyds Apotek, men om man istället väljer exempelvis EuroClinix så är det istället brittiskregistrerade apotek man får sina läkemedel från.

Bäst nätapotek i Europa ↓

LogoRecensionReceptFri frakt 
EuroClinix LogoEuroClinix
 • Recept ingår
 • Fri frakt
Besök
121DocLogo121Doc
 • Recept ingår
 • Fri frakt
Besök
Health Express logoHealthExpress
 • Recept ingår
 • Fri frakt
Besök
Treated logoTreated
 • Recept ingår
 • Fri frakt
Besök
Shy2BuyShy2Buy
 • Recept ingår
 • Fri frakt
Besök

OBS: Vi listar endast trygga nätapotek från Europa som har tillstånd att sälja läkemedel till Svenska kunder. Inget recept behövs för att handla receptbelagda läkemedel eftersom du får receptet på köpet! 

Varför EU-apotek?

Som vi precis nämt så är det så att många uppskattar att det går snabbt att få läkarhjälp samt att slippa gå till en läkare öga mot öga.

Detta gör att det har skapats ett behov av att erbjuda personer en snabb och säker tjänst på nätet där man får samma hjälp, men på ett mer effektivt och mindre intimt sätt.

Det är många som uppskattar att det är mindre intimt, vilket man kan se när man tar sig en titt på vad för problem patienterna söker hjälp för på onlineklinikerna. Ofta handlar det om exempelvis impotens, håravfall, könssjukdomar med mera.

Ovan nämnda är den typen av hälsoproblem som många tycker är lite jobbiga att söka hjälp för och det kan resultera i att man inte söker hjälp alls.

Det är naturligtvis inte bra alls, men med hjälp av onlineapotek som finns idag så är det lättare att söka hjälp även för ”pinsamma” och intima problem.

Idag kan man som svensk medborgare vända sig till en mängd olika onlinekliniker och många av dessa har läkare som skriver ut recept som skickas till apotek som inte ligger i Sverige.

Istället för att man hämtar ut sin medicin i ett vanligt svenskt apotek så får man läkemedlen hemskickade i ett vanlig brev/paket. Detta på grund av att läkaren har använt sig av ett nätapotek inom EU, ett EU-apotek.

De vanligaste produkterna

EU-läkare

När man talar om EU-läkare och EU-apotek så handlar det om läkare som har legitimation från ett EU-land och apotek som bedriver sin verksamhet i ett EU-land och som gör det möjligt för oss att kunna beställa medicin från england och andra länder inom EU.

Bild: EuroClinix

Varje gång man använder sig av de tjänster som en ”icke-svensk” onlineklinik erbjuder så använder man sig alltså även av en EU-läkare och, i förlängningen, ett EU-apotek.

Beroende av vilken onlineklinik man vänder sig till så ser det lite olika ut, men oftast är det samma saker som gäller.

EU-läkaren ger en kostnadsfri konsultation grundad på vad du har svarat på de frågor som du måste svara på innan ett recept kan skrivas ut.

Eftersom läkaren inte träffar dig rent fysiskt så är det naturligtvis väldigt viktigt att vara noggrann med svaren på frågorna, men det säger ju sig självt.

I vissa fall är det så att en läkare på en onlineklinik säger åt patienter att uppsöka en läkare som man träffar öga mot öga och det är ett råd man ska ta.

Är det istället så att läkaren anser att det går alldeles utmärkt att hen skriver ut ett recept till dig så är det bara att vänta på att ett EU-apotek får beställningen och sedan skickas alltså medicinen direkt hem till dig.

Ha koll på var ditt läkemedel kommer från!

Visst är det så att du kan lita på att få den hjälp du behöver när du kontaktar en av de seriösa onlineklinikerna med läkare som har läkarlegitimation.

De olika onlineklinikerna gör på lite olika sätt så det är viktigt att man vet hur man ska ta reda på den fakta som man behöver för att vara på den säkra sidan.

Först och främst tycker vi att det är viktigt att du gör research innan du väljer klinik.

De arbetar på i princip lika sätt allihop, men det finns vissa skillnader som kan vara avgörande för hur du upplever det. För att du ska vara säker på att allting är som det ska så är det viktigt att du kollar upp att du får följande:

 • recept bifogat
 • namn på din läkare
 • kontaktuppgifter till din läkare
 • läkemedel från ett etablerat och namngivet apotek
 • snabb och säker leverans (diskret i de fall det är av vikt)

Förutom att ha koll på att det EU-apotek (nätapotek i europa) varifrån ditt läkemedel kommer är etablerat och seriöst så ska du även ta reda på det som är viktigt att veta när det kommer till användning av det läkemedel som du fått utskrivet.

Det handlar om att ta eget ansvar, för man kan inte bara blint lita på läkare, vare sig det är EU-läkare på nätet, eller om det är en läkare på vårdcentralen.

Läs på om läkemedlet och se till att ha din research klar när det är dags att kontakta en onlineklinik.

Kan jag lita på onlinekliniker och EU-apotek?

Du kan absolut lita på att saker och ting går rätt till, men som vanligt gäller det att inte bara hoppa på första bästa, utan se till att se efter vad andra har att säga om den klinik du tänker kontakta för ett recept.

Det är bra att kolla både texter som den här, recensioner, hur mycket kliniken omnämns i media och om det är positiva eller negativa omdömen i största allmänhet.

I dagsläget är det inte lätt att veta vad som är seriöst och pålitligt och vad som är bluff, men om du ser till att vara på din vakt och läsa på så kommer du inte att behöva oroa dig.

När du gör din research så  är det klokt att kolla upp så att de sajter du tar din information från är säkra.

Det finns massor av märkliga sajter som svävar omkring som inte alls är att lita på. Detta gäller såklart för allting, men det blir ju betydligt mer allvarligt när det har att göra med din hälsa.

Vanliga frågor med svar

Är det lagligt att beställa från EU apotek?

Ja det är 100% lagligt för oss i Sverige att beställa från andra apotek i Europa. Dessutom är även ett europeiskt recept giltigt i Sverige.

Hur kan jag beställa receptbelagd medicin utan recept?

Det kan du göra helt lagligt via de Europeiska nätapoteken eftersom du innan köpet måste genomgå en kort konsultation där du svarar på ett flertal frågor. Direkt därefter granskar och godkänner en Eurpeisk läkare din förfrågan om recept och du kan beställa din medicin.

Tar det långt tid innan medicinen levereras?

Nej, inte alls de Europeiska nätapoteken har faktiskt lika snabb leverans som de Svenska apoteken. Beställer du innan 16.00 idag tex skickas din medicin inom 24 timmar och du har den inom 3 arbetsdagar.

Betygsätt informationen på den här sidan:
[Totalt: 8 Snitt: 4.1]