Anti-Aging

antiagingHuden har olika behov beroende på ålder. Anti-aging produkter ska man inte börja med tidigt, utan man ska börja med dem när man är runt 30-40 år gammal.

Om man använder anti-aging produkter tidigare än så stör man inte direkt huden, men det ger inga som helst resultat, eftersom huden i den åldern inte är åldrad.

Man ska vara noga med att använda rätt produkter för rätt ålder, för om man hela tiden uppdaterar sin hudvårdsrutin och ser till att använda de produkter som är anpassade efter de hudtillstånd man själv har så kommer huden att stråla från det att man är ung!

Vad innebär anti-aging?

Detta är ett brett begrepp då det handlar om alla produkter som ska hjälpa huden att inte åldras för tidigt, vilket innebär att man kan räkna in både hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser, fuktighets-produkter, solskydd med mera.

Anit aging produkter

Det är inte lätt att vrida tillbaka klockan, så om man vill ha en fin hud ska man börja ta hand om den tidigt.

Detta innebär inte att man ska börja med anti-age för tidigt, men man ska börja med en bra hudvårdsrutin redan i 20-års åldern, eller ännu tidigare.

Om huden från början är återfuktad så kommer den må bättre när man kommer upp i högre ålder. Då kommer det att vara lättare att ta hand om den än om man inte gjort något alls i unga år.

Man kan inte trolla bort rynkor, men man kan däremot ta hand om mindre rynkor och hjälpa dem att inte bli så djupa som de kan bli om man inte tar hand i sin hud.

Det finns inte några magiska produkter, även om man gärna vill att det ska vara så. Det finns dock vissa så kallade ”askunge-masker” som ger ett snabbt fint lyft och mycket lyster, men resultaten av dessa masker håller endast i sig i 24-48 timmar.

Vill du ha ett snabbt lyft och extra lyster så är det bara att köpa en av dessa masker, för de håller faktiskt vad de lovar, även om det inte är så att resultatet kommer att vara detsamma några dagar efteråt.

De produkter som arbetar med anti-aging är många och om man vill uppnå ett så bra resultat som möjligt så krävs det att man införskaffar mer än endast en fuktkräm och undviker för mycket sol!

Man ska helst ha en fulländad hudvårdsrutin för att huden ska må bra, men det kostar en slant, så det får man vara förberedd på.

Bäst nätapotek med anti-agin produkter

ApotekRecensionInfoReceptFri frakt
Apoteket365Apoteket365Bäst erbjudanden
  • Från 19kr
Besök
Meds LogoMeds (Snabbast)Snabbast leverans
Besök
Lloyds apotek logoLloyds ApotekUnika medlemspriser
Besök
Mecindo LogoMecindoBäst i mobilen
  • Fr. 599kr
Besök
Natural Hemp Life LogoNaturalHempLifeCBD
  • Fr. 500kr
Besök
Hudotekets Apotek LogoHudoteket Hudprodukter
Besök
Doz Apotek LogoDoz apotekNytt SE apotek
Besök

En bra hudvårdsrutin ger bra resultat

En bra hudvårdsrutin innehåller ett flertal olika produkter som verkar i symbios för att skapa det absolut bästa resultatet för din hy.

Det krävs att man är redo att både lägga tid och pengar på hudvård om man vill att anti-aging ska fungera.

Det finns inga genvägar vare sig när det kommer till pris eller tid man lägger på sin hudvårdsrutin.

Man får helt enkelt acceptera att det kommer att bli så att man får lägga både tid och pengar på sin hy om man vill vara fin!

Vad gäller hudvård i allmänhet, vare sig det är en ung hy utan problem, eller en äldre hy som kräver aktiva anti-aging produkter så är fukt det viktigaste.

Det man behöver är både fuktmask, fuktserum samt återfuktande krämer. Man väljer själv om man vill en nattkräm utan solskydd + en dagkräm med solskydd, eller om man vill ha en så kallad 24h-creme.

Om man inte har solskydd i sin dagkräm MÅSTE man ha det i exempelvis sin CC-cream, eller liknande.

Solskydd är extremt viktigt om man vill att huden inte ska åldras. De flesta av oss har sett äldre personer som varit i solen för mycket och fått så kallad ”russinhud”.

Visst är det läckert med lite solbränna, men det är inte värt det eftersom huden mår allt annat än bra av det. Använd istället brun-utan-sol, eller liknande, för solen är det som kommer att åldra din hud mest.

En bra hudvårdsrutin när det kommer till anti-aging bör se ut såhär:

  • Rengöring (2 gånger dagligen. Det kan behövas en mildare till dagen och en något mindre mild till kvällen då du tvättar av makeup)
  • Peeling (1-3 gånger i veckan, beroende på hur känslig du är)
  • Toner/Ansiktsvatten (2 gånger dagligen)
  • Serum
  • Eventuellt en fuktmask som inte tvättas bort
  • Fuktkräm
  • Eventuellt en fukt-mist

Utöver dessa så är det bra att alltid ha en fukt-mist med sig i väskan och på jobbet, för huden behöver några extra fuktkickar under dagen.

Make-up och anti-aging

När det kommer till skönhetsprodukter inom både makeup, hudvård och hårvård så är det på det viset att vi får vad vi betalar för.

Om man tror att man ska kunna ha bra hud och bra hår genom att använda sig av matbutikernas hårvårdsprodukter, hudvård och smink så misstar man sig ordentligt!

Det finns många anledningar till varför de dyrare märkenas produkter är bättre när det kommer till skönhetsvård och bland annat handlar det om vilka ingredienser man har i produkterna.

De dyrare märkena innehåller också bättre saker och de är också oftast mer dryga. Om man köper en billig foundation så täpper man inte bara igen porerna, utan man missat även solskydd som man får i många av de dyrare varianterna.

Andra produkter som är bra att investera i är puder, bronzer och andra produkter som man har i ansiktet. Om man vill spara in lite på slantarna så kan man istället köpa bra budgetvarianter av exempelvis ögonskugga och läppstift. Det viktiga är att just huden i ansiktet tas omhand.

Om man använder puder och andra sminkprodukter som torkar ut huden så kommer huden att säga ifrån och det är otroligt onödigt att använda sig av billiga produkter.

Eftersom de dyrare varianterna är betydligt mer dryga i de flesta fall så blir det ungefär samma pris ändå om man ser till hur mycket det kostar varje gång man sminkar sig.

Vill du att din hy ska må så bra som möjligt ska du alltså se över din makeup-rutin så att du inte har dåliga produkter som torkar ut i onödan.

Solskydd är extremt viktigt

Att skydda den känsliga huden i ansiktet med solskydd dagligen är ett av de mest grundläggande stegen inom anti-aging. Om du inte ser till att skydda din hud så kommer den att åldras tidigt på grund av solens strålar, så är det bara.

Idag är de flesta införstådda med vikten av solskydd och många använder SPF50 i ansiktet. Man bör även använda exempelvis hatt eller liknande om man ska vara i direkt solljus, så se till att investera i en sådan!

Många tror att de inte ska bli sådär sommarfräscha i hudtonen om de använder solskydd, vilket leder till att det är många som väljer att inte använda det.

Man blir solbränd, trots att man använder solskydd, så för alla er som fortfarande inte tror det så har ni den informationen här och nu, svart på vitt.

Billiga eller dyra produkter?

Man ser ofta att det står ”anti-age” på diverse produkter så det är inte endast de dyrare märkena som har produkter som verkar i detta syfte.

Man kan med andra ord börja ta hand om sin hud utan att man behöver lägga en förmögenhet på produkterna, men man ska komma ihåg att de lite mer exklusiva märkena ofta är mer effektiva än om man köper billigare varianter.

Det är inte alltid på det viset, men i de flesta fall är det så att man faktist får vad man betalar för när det kommer till hudvård.

Om du inte vill lägga mycket pengar på hudvård så kan du hitta billigare alternativ, men det du ska komma ihåg är vad som nyss nämndes, alltså att man oftast får vad man betalar för.

Om du inte är van vid att ta hand om din hud och därmed inte heller är van vid att lägga pengar på hudvård så kan det nog komma som lite av en ”chock” när du ser priserna på bra hudvårdsprodukter.

Är du inställd på att det kommer minst tusen kronor om du ska täcka in alla bra produkter och starta en bra hudvårdsrutin så är du bra förberedd. Ofta är det dock betydligt dyrare än så, eftersom exempelvis en bra peeling kan kosta runt 500 kronor.

Det finns även peeling som kostar 50 kronor och mer än 500 kronor, så här är det bara att välja om man vill satsa på bra (och dyrare) produkter, eller en billigare variant som kanske inte gör någon nytta.

Drick mycket vatten

Vi har varit inne på att huden behöver mycket fukt för att må bra och att en återfuktad hud är en viktig del av anti-aging.

Fukt ska inte endast fyllas på utifrån genom bra hudvårdsprodukter, utan det är även på det viset att man ska fylla på med fukt inifrån genom att dricka mycket vatten.

Att dricka runt 2 liter vatten om dagen är bra inte bara för huden, utan det är också så att resten av kroppen kommer att må bättre om man väljer att dricka mycket vatten.

Det smakar gott, det är bra för huden och kroppen, det är gratis och man kan dricka det varsomhelst. Det finns med andra ord ingenting som står i vägen för att man ska dricka en stor mängd vatten om dagen!

Extra näring på natten

Under natten kan man bombadera sin hud med extra mycket näring i form av mer aktiva produkter, så som exempelvis masker som man kan ha på medan man sover.

Man ska även tänka på att använda sina vanliga produkter dagligen, även om man har en fuktmask på medan man sover.

En fuktmask är inte istället för de andra produkterna, utan det är mer som en extra produkt för att boosta huden lite mer än vanligt.

Nattkrämer som är fyllda med nyttigheter för huden finns det många av och det finns olika varianter både vad gäller vilka aktiva ämnen som arbetar, om det är i kräm- eller gelform och så vidare. Det kan ta sin lilla tid innan man hittar exakt rätt produkter som man trivs med, så man kan inte räkna med att hitta rätt direkt.

Kolla in bäst i test och diverse recensioner från andra användare innan du köper en nattkräm, för utöver det faktum att de ofta är lite dyrare så är det också så att det inte alltid räcker med att en nattkräm är en anti-aging produkt. Det krävs också att man tycker om doften och konsistensen, för man ska ändå ha den på huden varje kväll.

Det finns massor av bra leave on masker som boostar huden så mycket under natten att man vaknar upp med ny lyster och en fräschör som inte fanns när man gick till sängs. Det är inte konstigt att denna typ av masker säljer bra, för de är en härlig känsla att vakna upp med en piggare hy!

Glöm inte att du ska peela ansiktet innan du lägger ansiktsmasker, oavsett vilken typ av mask det är. Genom peelingen så tar man bort döda hudceller och masken och andra produkter som man använder på huden efter en peeling kan tränga in i huden bättre.

Peeling är hudens bästa vän, så det är oerhört viktigt att du införskaffar en bra peeling. Kolla upp vilken typ av peeling som passar just dig, för det finns många olika varianter och den klassiska korn-peelingen som man hittar till och med i mataffären är inte den bästa för alla hudtyper.

Återfukta, återfukta, återfukta

Om det är en sak du tar med dig efter att ha läst den här artikeln så är det förhoppningsvis att det är oerhört viktigt att ge huden fukt.

Det är, som nämnt ovan, inte endast genom bra hudvårdsprodukter man får bra med fukt, utan det är även viktigt att man dricker mycket vatten.

En sak som är bra är att huden aldrig kan få för mycket fukt, så man behöver inte vara rädd för att ”överdosera”, vilket däremot kan hända med peeling som man inte ska använda för ofta.

Du kan, och ska, med andra ord använda flera återfuktare på samma gång.

Som nämnt ovan så är det viktigt både med serum, kräm, mask och andra produkter för att hålla huden återfuktad, så snåla inte in på någon av dessa produkter.