Handsprit

Penis förstoring

Att göra en penisförstoring är inte helt ovanlig idag och det är möjligt att göra det. Man kan dock inte göra en penis mindre, vilket kan vara bra att veta. Precis som med så många andra skönhetsingrepp så får man bekosta det själv, eftersom det inte har att göra med att man är sjuk. Kolla även in äkta Viagra tabletter här.

De bästa produkterna för penisförbättring

#1. Proenhance

proenchance plåster

Proenhance  | 10 plåster | 599 Kr

Beställ

#2. SizeGain +

sizegain

SizeGain Plus | 30 tabletter | 499 Kr

Beställ

#3. VigRX +

VigRX Plus | 60 kampslar | 629 Kr

Beställ

Hur stor är penis?

Som ni förstår så är svaret på den frågan naturligtvis att det är olika från en person till en annan. Det finns dock ett flertal studier där man har gått igenom måtten hos ett större antal penisar från hela världen för att kunna ta fram en slags ”normalstorlek”. En genomsnittlig penis är, enligt en studie hos King´s College Hospital i London, 13.2 cm lång och omkretsen är 11.66 cm vid erigerat tillstånd och 9.16 cm lång och en omkrets på 9.31 cm vid slakt tillstånd.

Denna studie är inte allmänt gällande, eftersom det finns så många olika män med helt olika penis. Enligt UMO är det så att längden på en erigerad penis kan vara allt mellan 9 cm och 22 cm och omkretsen mellan 8 cm och 12 cm. Enligt Jan Jernbeck på Akademikliniken är en slak genomsnittlig penis mellan 7.5 cm och 10.5 cm lång och en erigerad penis mellan 12 cm och 15 cm lång. Det är, som ni kan se, en väldigt stor skillnad och det är alltså så att det finns en stor variation. Inte heller denna studie visar hur stor en penis ”ska” vara, utan det är endast fakta utifrån en undersökning som UMO använt.

Det finns många olika studier och om du har en mindre penis än genomsnittet så betyder inte det att den fungerar mindre bra. En stor penis betyder inte att den fungerar bättre och trots att det är svårt för många som har komplex över sin penisstorlek så vet alla egentligen att funktion och storlek inte hör samman.

När man mäter penisar i denna typ av undersökning så mäts de på ovansidan av penisen, från penisroten till toppen av ollonet vid erigerat tillstånd.

Det som ställer till det för många med en mindre penis är att man har komplex och känner sig mindre ”manlig”. Det är ofta män som opererat sin penis och förstorat den som säger att de känner sig mer som en ”man” efter att penis blivit större. Det är med andra ord främst psykologiska faktorer som spelar in, då det är övervägande komplex som står i vägen och som gör att män vill operera sin penis.

Det finns ingen ”normal” penis

Kroppskomplex är ingenting ovanligt och helst i dagens moderna samhälle där man kan se bilder på andras kroppar i det oändliga. Om man är osäker och missnöjd så är det inte en särskilt bra idé att titta och jämföra med andra, men det hindrar inte personer att göra just det. Det viktiga att komma ihåg är att, precis som rubriken lyder, det inte finns någonting sådant som en ”normal” penis vad gäller utseende. Alla är olika och visst kan man mäta genomsnittet någorlunda, men det är ingenting man behöver bry sig om. Så länge man har en fungerande penis så är allting som det ska, oavsett storlek.

Ofta är det ungdomar som jämför sig mest med andra och som har störst komplex. Det har inte gjorts några undersökningar på penisstorlek hos ungdomar, utan de undersökningar och studier som finns tillhands är på vuxna.

När det kommer till just penisstorlek är det så att penis växer och blir färdigutvecklad vid olika ålder för olika personer. Ofta är det när man är runt 18-20 år som penis är färdigutvecklad.

När det kommer till storlek och utseende så skiljer det sig åt från person till person. Formen kan skilja sig mycket åt så vissa är smala, andra är korta, långa, sneda och så vidare. Ingen penis är den andra lik, men när det kommer till storlek är det ofta så att storleken skiljer sig mindre åt mellan olika personer vid erigerat tillstånd. Slaka penisar kan skilja sig åt betydligt mer, vilket är bra att veta.

Om man jämför sig med andra ska man även ha i minnet att en penis ser olika ut beroende av perspektiv. Man ser oftast sin egen penis uppifrån medan man ser andras penisar framifrån. Detta gör att de kan se mer olika ut än vad de är. 

Ett skönhetsingrepp

Att förstora sin penis är som görs för att man anser att den är för liten och känner sig missnöjd med det rent estetiskt. En penis fungerar oavsett storlek och man varken får eller ger bättre sex ju större penis man har. Det gamla uttrycket om att storleken inte spelar någon roll är applicerbart på verkligheten och det vet alla som har haft sex med personer med penis.

Idag är det mycket vanligt med skönhetsingrepp och fler och fler svenskar väljer att göra det. Det spelar ingen roll om det är bröst, läppar, rumpor, penisar eller någonting annat, det går att operera det mesta till ett nytt resultat. Många av de ingrepp som görs numera är enkla och de kan göras på lunchrasten. Det gör att det, enligt många, känns mindre farligt och mindre avancerat och det i sig gör att fler och fler känner sig bekväma med att göra denna typ av operationer.

De som opererar sin penis gör det ofta på grund av att de känner sig obekväma med sin storlek i jämförelse med andra. Det är inte helt sällsynt att det leder till ett besvärlig sexliv då det kan gå så långt att man inte vill ha sex för att man skäms över sin penis. Det är ofta så att anledningen till varför män väljer att operera sin penis handlar om att de tycker att det är jobbigt att basta, bada, duscha med andra och så vidare.

Sex och penisstorlek

Det är inte direkt en nyhet att penisens utseende eller storlek har betydelse för hur sexet blir. Det kan dock vara viktigt för vissa att bli påminda om det. Idag är det så lätt att jämföra sig med andra då vi ständigt matas med information om allt möjligt. Om man jämför med hur det var tidigare, då inte internet fanns, så är det en stor skillnad på hur man kan jämföra både sin kropp och sitt liv med andra.

Idag kan vi jämföra oss med hela världen och det ger, av förklarliga skäl, mer komplex och även mer fokus på kroppen. För en äldre person med liten penis är det lättare att vara säker på sig själv då man har erfarenhet av att ha bra sex, men som ung man kan det vara svårt att tro att man kan ha och ge bra sex med en penis som man tycker är för liten.

Det är många män som får ett bättre liv efter det att de opererat sin penis, men det är alltid så att man rekommenderas att tala med en terapeut innan man fattar ett sådant beslut. Det kan mycket väl vara så att man känner sig stolt och glad över sin penis, trots att man känner att den är liten, om man exempelvis hittar en partner som man har bra sex med tidigt i livet.

Välkända metoder för större penis: funkar de?

När det kommer till skönhetsingrepp av den här sorten så finns det alltid lurendrejare som försöker sälja diverse preparat för att vi alla ska kunna bli ”vackrare” snabbare och billigare. Ofta är det så att man vet att saker och ting troligtvis inte funkar, men då det ofta är ganska billiga preparat så är det ändå många som testar.

Det är dock vissa saker som ofta fungerar vad gäller penisförstoring och en av dessa metoder är operation. Man kan förlänga penis upp till flera centimeter med en operation och det är en enkel sådan. Det finns inga garantier för att penis blir större, eller att det inte blir några komplikationer och det är viktigt att veta.

Man lossar på det ligament som fäster svällkroppar mot blygdbenet och ett snitt  görs på nedre delen av buken. På så sätt kan man lossa på ligamentet och svällkropparna kan då flyttas fram. Detta, i sin tur, gör så att penis blir längre i slakt tillstånd.

Det är inte så att penis kommer att bli större i erigerat tillstånd, dock, utan det är just i slakt tillstånd man kan ändra storleken. Då det är just hur penis ser ut i slakt tillstånd som stör dem som vill göra en penisförstoring så är det också bra att det är just det denna typ av operationer kan ordna.

Med denna typ av operationer finns det en risk att man kan tappa i styvhet och det är av yttersta vikt att man gör sträckövningar så att penis kan läka. Om man inte gör det så kan svällkropparna brista och det kan också bli så att penis blir mindre än tidigare under tiden som kroppen läker.

Träning av penis sägs hjälpa, men då penis inte är en muskel så kan man inte träna sig till en större penis, även om det är så att det talas om det ibland. Man kan dock träna upp uthållighet, men det är ju en helt annan sak än penisstorlek.

Alla piller och alla krämer som sägs kunna förstora penis är alla verkningslösa och det är alltid en risk med denna typ av piller och krämer. Om man ska köpa denna typ av saker så ska man vara säker på att det är bra saker, för har man otur så kan det leda till att man blir impotent.

Ett annat sätt, utöver operation, som kan fungera är extender. Detta är ett verktyg som man trär på penis för att med hjälp av det sträcka ut penis successivt och på så sätt göra den större med tiden. Om detta görs flera timmar per dag och under en lång period så kan detta fungera, men för vissa sker det ingen skillnad alls. Det har dock påvisats att det kan göra en skillnad på upp till 1-2 cm. Man måste vara försiktig när man använder sig av denna metod, eftersom man kan skada sig när man använder denna metod. Vävnaden runt svällkropparna kan gå sönder och det kan skapa ärrvävnad samt att det kan vara både en smärtsam och en besvärlig metod.

Fettinjektioner är ett annat sätt och detta är en metod som används av personer som vill ha en tjockare penis. Detta är ett ingrepp som måste upprepas för bestående resultat och biverkningar är bland andra att det gör ont att få stånd och att man inte ska ha sex på en månad. Vidare är det även på det viset att fettklumpar kan bildas runt om penis.

Vakuumpump är ytterligare en metod som många testar. med denna metod så blir penis hårdare i erigerat tillstånd, vilket leder till att penis kan upplevas som större. Med vakuum så ökar blodtillförseln till penis och detta är bra för personer med erektionsproblem. 

Penisförstoring enligt Akademikliniken

Hos Akademikliniken kan man göra en penisförstoring från 60 000 kronor och man kan dela upp sin betalning på 24 månader. Precis som nämnt ovan så är det penisens storlek i slakt tillstånd som man kan göra någonting åt och som också är det som stör de personer som önskar en större penis. Att uppleva att penis är för kort och för indragen i slakt tillstånd är problemet för dem som upplever det som ett problem och det är alltså inte så att det är ett problem när det kommer till penis i erigerat tillstånd.

Enligt Akademikliniken så kan man förstora penis med ett par cm, vilket innebär ungefär 25-30 % av penisens storlek i vilande/slakt tillstånd. På deras hemsida nämns att det finns fall där penis blivit så mycket som 4-6 cm längre i slakt tillstånd efter en operation.

Hur går det då till när man besöker en klinik som denna? Det går till på följande sätt:

  • Först är det så att man träffar en kirurg för ett konsultationsbesök. Här bedöms hur goda förutsättningar man har för en förlängning, kirurgen tar reda på om patienten har några problem i urinvägarna eller med sexuella funktioner, även längd och storlek bedöms samt rörlighet av peniskroppen
  • Man ges information om pris, hur lång väntetid det är och man får även dela med sig av sina förväntningar
  • Om man efter detta inledande möte beslutar sig för att gå vidare så bokas en tid för operation in
  • Vid operationen så är det narkos som gäller och det första som händer är att man träffar sin plastkirurg och narkosläkare
  • Operationen går till på det viset som nämns ovan
  • Efter att man opererat penis är det viktigt att lyssna på sin kropp, eftersom alla reagerar olika
  • Personalen på kliniken ger dig ingående instruktioner gällande både arbete, fysisk aktivitet och sexuell aktivitet

Man kan alltid nå kirurgen dygnet runt, så skulle det vara så att man upplever ett problem så finns alltid den kirurg som opererat en tillhands.

Att tänka på!

Om man inte är nöjd med sin penisstorlek och om man tänker på det mycket ska man inte hänga upp sig på studier där ”normalstorleken”omtalas, för när allt kommer omkring så är det trots allt så att en penis i första hand ska fungera, inte vara ”vacker” eller av en särskild storlek.

Man kan jämföra förstoring av penis med den typ av plastikkirurgi som kvinnor gör idag för att få mer estetiskt tilltalande blygdläppar. Det behövs inte för att kroppen ska fungera, utan det är ett skönhetsingrepp. Det är av denna anledning man får bekosta denna typ av operationer på egen hand. Om det inte är så att man behöver operera underlivet på grund av att det ska fungera bättre så kan man inte heller räkna med att få hjälp med att bekosta operationerna.

Det är trots allt så att man ofta kan dela upp betalningen av ett skönhetsingrepp, beroende av vilken klinik man besöker. Detta innebär att man kan göra denna typ av ingrepp, även om man inte har ekonomi som tillåter större utgifter. 

Innan man gör estetiska ingrepp i underlivet är det viktigt att tänka sig för. Komplikationer kan alltid tillstöta vid alla typer av operationer och det kan bli infektioner i penis om man har otur. Nu är det kanske inte så vanligt att man beslutar sig för denna typ av operation utan att tänka sig för både en och två gånger, men då det är ett så enkelt ingrepp (kan göras på en lunchrast) så kan det bli så att man misstar det enkla ingreppet för att även vara ett enkelt beslut.

Läs mer & visa alla behandlingar