Handsprit

Stödgördel

Stödgördel för gravida

Att vara gravid och att föda barn är en underbar känsla och en upplevelse som inte kan jämföras med någonting annat. All förväntan och alla positiva tankar skapar en behaglig tillvaro för många, men det är också på det viset att graviditet kan medföra problem. Vissa har det jobbigare än vad andra har det, men de flesta brukar uppleva lite fysiska problem, så som exempelvis ryggont.

Då det är så individuellt hur man mår fysiskt under graviditeten så finns det många olika hjälpmedel för att det ska bli så problemfritt som möjligt för den gravida kroppen. Stödgördel är ett exempel på ett sådant hjälpmedel och det är väldigt många som använder sig av en praktiskt gördel.

Var beställer jag en stödgördel på nätet?

stödgördel
Visa alla stödbälten och stödgördlar för foglossning

Varför stödgördel?

stödgördel

Under graviditeten ändras kroppen väldigt mycket och det är inte lätt att helt plötsligt få en ”ny” tyngre kropp att bära runt på. Idag finns det en mängd bra produkter som göra att graviditeten blir enklare och stödgördel är en sådan sak. Men en stödgördel avlastar man både rygg och bäcken plus att man ger magen ett bra stöd.

Som gravid är det ofta ganska jobbigt, men som tur är så är det ju också en tid fylld av glädje och längtan. Dessa positiva känslor gör att det blir lättare att acceptera att det gör ont, att det är svårt att göra saker och ting så som man är van vid att göra dem med mera.

Vid foglossning fungerar en stödgördel mycket bra, eftersom den minimerar symptomen. Bäckenringens broskfogar mjukas upp vid foglossning och detta leder ofta till att den gravida kvinnan upplever smärta i bäckenet plus att man blir trött i ländryggen. Men en stödgördel blir det lättare att hantera dessa symptom och det gör mindre ont plus att trötthetskänslan i ryggen blir mindre.

Då en stödgördel håller upp magen så får man också hjälp med det. Eftersom magen oftast växer sig väldigt stor jämfört med vad man är van vid så behövs det ofta hjälp med att håla upp den växande magen. Alla har inte samma behov och alla upplever inte samma problem under graviditeten, men just denna typ av stöd är väldigt vanligt förekommande. Om det inte är just en stödgördel det handlar om så brukar det vara en stödtrosa eller liknande.

Diskret under kläderna

Just diskret kanske inte är det ord man först tänker på när man tänker på en gravid person, eftersom det är ganska svårt att vara just det med en jättemage! Att det finns bra diskreta plagg att bära under sina kläder är dock en helt annan sak och det är man såklart väldigt tacksam över som gravid!

Många vill kunna använda sig av vanliga kläder under sin graviditet, men det är ganska omöjligt om man inte har någon form av stöd under sina kläder. Vare sig det handlar om en stödgördel, en stödtrosa, eller om det är någonting annat så kommer man på ett lite snyggare sätt kunna bära sina kläder.

Numera finns det många olika typer av diskreta underkläder även för icke-gravida kroppar och många av oss har vant oss vid underkläder utan sömmar. När det saknas sömmar så ”flyter” både vanliga trosor, stödgördlar med mera in i resten av ens outfit, vilket gör att det blir snyggare.

Bara för att man är gravid så betyder ju inte det att man inte vill känna sig fin, eller hur? Kanske är det inte det man direkt prioriterar, men det är positivt att det finns möjligheter att klä sig på ett snyggt sätt, trots foglossning eller en jättestor mage.

Det finns en mängd olika bra märken som tillverkar bra stödgördlar och det är förmånligt pris på de flesta då de brukar kosta runt några hundralappar. Det bästa av allt är att de faktiskt är betydligt finare att titta på än vad man kan föreställa sig. När man hör ordet ”stödgördel” så tänker man kanske inte direkt på ett fint plagg, men de moderna varianterna är ofta svarta utan sömmar, vilket innebär att de är fina och att de passar ihop med ens underkläder.

Stöd efter förlossning

En stödgördel är även bra efter förlossning, eftersom den hjälper till som ett bra stöd för magen även den första tiden efter en förlossning. Överlag är det viktigt att man använder sig av denna typ av hjälpmedel, vare sig det är under eller efter graviditeten. Det finns ingen anledning att ha det jobbigare än vad man behöver, för ofta är ju en graviditet ganska jobbig på ett eller annat sätt. Det är en av de saker som kombinerar något vackert och fint med något lite jobbigt.

Om det inte hade funnits det vackraste i världen som resultat av en graviditet skulle man knappast utsätta sig för detta, eller hur? Trots att det är besvärligt och trots att det kan göra ont med mera så är det ändå så att varje dag under vår graviditet betyder en dag närmare ögonblicket då vi får hålla bår bebis i armarna. Det ögonblicket är värt alla stödgördlar, stödtrosor, illamående på morgonen med mera, för det är, som vi alla vet, den vackraste gåva vi får i livet!

Magen blir ofta slapp och muskulaturen blir försämrad efter en graviditet. Detta innebär att man kan behöva lite hjälp med att hålla magen på plats. med en bra stödgördel så får du exakt den hjälp du behöver för att det ska kännas mer bekvämt med magen efter att du fött barn, men det kan behövas att du köper en ny som är lämpad efter att du har fött barn.

En stödgördel är elastisk för att man ska kunna ha den medan magen växer, precis som en stödtrosa. Efter att man fött barn ser kroppen annorlunda ut än när man var gravid så då kan det vara en god idé att köpa en ny stödgördel som kan anpassa sig efter hur kroppen ser ut efter förlossningen.

Du kan välja bland många olika produkter då det finns många bra stödgördlar på marknaden idag. Då det används mer och mer så kommer det också uppdaterade och bättre stödgördlar ut på marknaden hela tiden. Du kommer utan tvekan att kunna hitta en som passar dig perfekt, det kan vi lova!