Stödtrosa

Att vara gravid är inte alltid det lättaste. Kroppen går ”bärsärk” och man har inte särskilt mycket kontroll över vare sig det ena eller det andra. Man kan inte använda sina vanliga kläder, underkläder med mera.

Man kan inte heller knyta skorna eller ta på ett par strumpor på ett smidigt sätt, utan man inser ganska snabbt varför det är klokt att inte jobba den sista tiden. Man är helt enkelt inte fullt fungerande med en gravid kropp.

Som tur är så är det så att det finns mängder av hjälpmedel (förutom partners, vänner och familj som hoppar in för att hjälpa till med de mest märkliga saker), och det är tur det!

Man ställer sig ofta frågan gällande hur de klarade sig förr och under en graviditet är den frågan ständigt i huvudet. Det är bara att tacka och ta emot för att vi har så många hjälpmedel idag, för med dem så blir livet aningen enklare!

Stödtrosa – anpassad för gravidkroppen

Då kroppen förändras så mycket under en graviditet så är det också så att det är mycket i garderoben som behöver uppdateras. Underkläder är såklart ett måste vad gäller att byta storlekar, eftersom både bröst och mage (och i princip allting annat) ökar i storlek.

Det är ju ganska rejäla skillnader och det är ofta ganska konstigt när man är gravid med sitt första barn. Det blir en ännu konstigare känsla med en gravidkropp om man är en storlek XS med A-kupa och storlek 32-34 i kläder.

En stödtrosa stödjer inte endast rygg och bäcken, utan den är också väldigt skön och stor, vilket passar den växande mamma-kroppen bra.

Även om man kanske är van vid små ”vanliga” trosor i fin design i vanliga fall, så längtar de flesta efter att ta på sig bomullstrosor som är jättestora jämfört med vanliga trosor.

Ni kanske inte kan tro att det är sant, men vänta ni bara tills dess att kroppen börjat växa!

Att dessa trosor är stretchiga är ett klart måste, eftersom det är så viktigt med bekvämlighet för en gravid person. Numera kan man också räkna med att många modeller är utan sömmar, vilket gör att det är lätt att bära sina trosor även under tajtare kläder.

Exempel på ett märke som tillverkar fina och bra stödtrosor utan söm är Carriwell. Deras trosor finns i många olika butiker, så du behöver inte leta länge efter deras trosor!

Stöd efter förlossning

Det är inte endast under graviditeten det är skönt med stödtrosor, utan det är också så att det kan behövas stöd även efter förlossningen. Beroende av hur kroppen återhämtar sig och beroende av hur mycket kroppen har påverkats av graviditeten så behövs det mer eller mindre stöd.

För vissa går det snabbt att återhämta sig, medan det kan ta lite längre tid för andra. Som tur är så finns det idag mängder av fantastiska lösningar som främjar välmåendet för kvinnor både under graviditeten och efter förlossningen.

Om vi jämför med hur det såg ut förr så är det idag en stor skillnad och det är klokt att börja undersöka utbudet när man har kommit en bit in i sin graviditet. Det är alltid bra att vara förberedd så att man har saker och ting redo hemma så att man slipper söka runt efter bra och praktiska saker som stödtrosor medan man är gravid.

Det finns många bra stödtrosor som lämpar sig bra efter förlossning, så om du börjar kolla runt i god tid så kommer du att ha de perfekta trosorna redo efter det att din lilla bebis sett dagens ljus. Tänk vad jobbigt att behöva handla sådana saker direkt efter det att man kommer hem! Det är lika bra att sköta denna typ av inköp så tidigt som möjligt.

Trosorna anpassar sig efter din kropp

När man använder sig av stödtrosor så behöver man inte klämma in sig i ytterligare ett plagg som inte längre passar ens kropp, utan de anpassar sig efter ens egna former. Att trosan på ett smidigt sätt töjer ut sig över hela magen när man tar den på sig gör att man slipper allt omak som kan följa med vissa andra plagg.

Idag är det även så att denna typ av trosor saknar sömmar, vilket gör att det blir ännu mer bekvämt. Det är inte bara för att man ska kunna ha tajta kläder på sig det är bra med underkläder som saknar sömmar, utan det är också så att denna typ av underkläder blir mer bekväma.

Med sömmar på stödtrosor, eller andra plagg som är bra under graviditeten, så kan det skava och kännas otrevligt, men när man har kläder utan söm så blir det istället bekvämt och behagligt.

Man vill ju såklart att graviditeten ska vara så bekväm som möjligt och att kunna ha bra och bekväma kläder är en av de viktigaste delarna av bekväma dagar medan man är gravid.

Det är så mycket annat som gör att det lätt blir jobbigt, så bra kläder som passar en gravid kropp tar man tacksamt emot!

Som man kan höra på namnet så ger dessa trosor stöd, men det är också så att man kan säga att dessa trosor fungerar som en hjälpande hand som håller upp din mage. Det är med andra ord inte bara bekvämt för mage, rygg och bäcken, utan de håller också upp magen på ett skönt sätt.

När passar det bäst med stödtrosor?

Det är när magen börjar växa som det är dags för stödtrosorna. Precis i början av en graviditet brukar det inte finnas något större behov av denna typ av underkläder, men det går ganska snabbt innan det är dags.

Det är inte bara så att stödtrosor kan vara för mycket i början, det är också så att det kan vara för lite stöd i slutet av graviditeten.

Man kan då behöva ha ett extra kraftigt stöd som inte stödtrosor kan ge, men det är åndå lån tid av graviditeten som just stödtrosan fungerar perfekt!

Du känner själv hur mycket stöd du behöver, så det är inte så noga med vad andra säger, eller vad du läser.

Det är mycket som snurrar i huvudet när man ska bli förälder för första gången och det är många val man ska göra. Låt valet av stödtrosor bli enkelt och köp de som passar just dig, oavsett vad andra säger!