Kry

Tänk om man slapp åka till sjukhuset och vänta på en läkare för att få en diagnos?

Låter som taget från en sci-fi film men här är en app som jag personligen älskar (som tar oss till framtiden på just det här sättet) eftersom jag bor ca 1 timme från närmsta sjukhus och den här appen hjälper mig att slippa allt det här.

Appen Kry är helt gratis att ladda ner och använda och ger oss direkt tillgång till en läkare via vår mobil.

Det är som att gå på läkarbesök fast genom att bara pausa filmen och ta upp mobilen.

Ett besök kostar precis som vanligt 250kr och även i appen så kan man använda frikort.

Har du också långt till sjukhuset och tycker att den här appen är super smart precis som jag kan du läsa mer om den och ladda ner den helt gratis här.

KRY tillhandahåller en mycket bra tjänst, nämligen läkarbesök och besök hos psykolog i mobilen. Många av er har troligtvis redan hört talas om KRY, men för er som inte har så bra koll så ska vi berätta allt som är värt att veta.

Det är väldigt enkelt och effektivt att använda sig av deras tjänst och dessutom är det endast läkare och psykologer med svensk läkarlegitimation som arbetar där.

ApotekInfoRecensionLaddas ner på
Kry LogoLäkare i mobilenKryApp StoreBesök

Om KRY

KRY består av ett bra gäng där både sjukvårdspersonal och tekniska utvecklare arbetar sida vid sida för att man ska kunna utveckla vården på bästa möjliga sätt.

Då de redan erbjuder ett betydligt mer enkelt sätt för oss patienter att få kontakt med sjukvårdspersonal så har de lyckats bra redan nu.

Vad än framtida idéer och lösningar KRY har på gång så kan vi vara säkra på att det kommer att bli ännu bättre och då utgångspunkten är så bra redan har vi mycket att se fram emot.

Grundaren för KRY, Johannes Schildt, uttrycker det på följande sätt: ”Att kunna möta vården digitalt är en självklarhet i en tid där vi blir allt äldre och mer digitala. Det kommer behövas många nytänkande lösningar för att bemöta detta.

Tillsammans hjälps vi åt att hjälpa fler.” Vi kan inte annat än att hålla med om detta. Det är innovativa lösningar som den här som behövs idag för att man ska kunna ge patienter och kunder det de vill ha.

Vi är bortskämda med att det går fort idag och att vi kan fixa allting via våra telefoner så att man numera kan sköta även läkarbesök på det här viset förtjänar en stor tumme upp.

KRY kan, av förklarliga skäl, inte hjälpa till med den typen av besvär som kräver fysisk undersökning, men annat kan man få hjälp med. Utöver att de erbjuder rådgivning hjälper läkarna hos KRY även till med receptförnyelse, förskrivning av läkemedel, sjukintyg, remiss till annan vårdgivare eller provtagning.

KRY har över 200 läkare i sitt team och det är läkare från hela landet som kompletterar sitt arbete på andra kliniker, vårdcentraler och sjukhus med flexibla arbetstider på KRY.

Hur funkar KRY?

Det är inte svårt att komma igång med KRY, utan det är snarare tvärtom! Man går igenom följande steg:

  • Ladda ner och logga in: ladda ner appen och logga in säkert med BankID. Beskriv dina symptom och svara på några frågor, Du kan också skicka bilder på ditt besvär. Därefter väljer du drop-in eller tidsbokning
  • Boka en tid: Boka en tid och när det är din tur kontaktar läkaren dig direkt i appen för att starta videosamtalet. Du behöver inte vänta kvar i appen under väntetiden, utan när det är dags att logga in inför besöket får du en påminnelse via push
  • Läkaren kontaktar dig: Du får upp till 15 minuters samtalstid med läkaren, precis som vid ett vanligt vårdbesök. Läkaren journalför läkarbesöket som vanligt. De lagrar inte känsliga uppgifter i KRYs system och videosamtalet sker krypterat. Om det bedöms att du behöver recept eller intyg får du det direkt efter att läkarbesöket avslutats. Remisser skickas direkt till den aktuella vårdgivaren som kontaktar dig för tid
  • ”Vi vill gärna veta vad du tycker”: Efter ditt läkarbesök får du några snabba frågor där du har möjlighet att berätta för dem vad du tyckte om besöket. Om du har frågor eller inte är nöjd är det bara att kontakta dem, för din åsikt värderas högt av KRY

Det finns olika betalningsmetoder hos KRY och det är naturligtvis väldigt positivt. Vissa föredrar exempelvis VISA, Mastercard eller American Express, medan andra föredrar Klarna.

Oavsett vilken av dessa betalningsmetoder du föredrar så finns de tillgängliga hos KRY, så det är bara för dig att välja den som du föredrar.

Priset hos KRY är 250 kronor för vuxna (20 år och äldre) och 0 kronor för alla under 20 år eller äldre än 85 år.

appen kry

Psykologer hos KRY

Alla kan använda KRY och då de även har psykologer i sin arbetsstyrka så kan man få hjälp vid exempelvis depression. Att KRY har psykologer är mycket bra, eftersom det är väldigt svårt att ta sig till en läkare om man inte mår bra psykiskt.

Det är betydligt lättare att boka in ett möte med en läkare + en psykolog hos KRY och tala med dem via videosamtal än vad det är att ringa och boka en tid på vårdcentralen, vara tvungen att vänta innan man får en tid och sedan kanske må för dåligt för att kunna gå till vårdcentralen när det väl är dags.

Man kan till och med ta hjälp av en närstående när man kontaktar KRY vid depressiva symptom, om det gör så att man känner sig mer trygg. Eftersom man kan kontakta KRY på betydligt bättre tider plus att man får hjälp snabbare så kan man lösa problemet innan det går för långt.

Det är lättare att behandla depressiva symptom än vad det är att behandla en person som varit deprimerad länge utan att ha sökt hjälp för det.

Vi har varit inne på att KRY är bra för personer som tycker att det är lite obehagligt att gå till en läkare, men det är också så att KRY passar för personer som har ett problem som känns lite ”pinsamt”. Detta, i kombination med att man  kan kontakta dem när man inte mår bra psykiskt, gör att de tjänster som KRY tillhandahåller är riktigt bra.

Varför KRY?

Ett läkarbesök med KRY är både tryggt och enkelt. Att man kan komma i kontakt med en läkare på en tid, och till om med på en plats, som passar en själv är toppen. Inga fler jobbiga försök till att boka in en tid på vårdcentralen som passar ens schema och inga mer besvärande besök med en läkare öga mot öga.

Det är naturligtvis inte alla som upplever det som besvärande att möta en läkare, utan det är många som tycker att det är helt okej. För alla som har lite sjukhus- och läkarskräck är dock KRY ett mycket bra alternativ. Här kommer man inte nära på samma sätt som när man sitter i ett rum med en läkare och det uppskattas av många.

Om det är så att du tillhör den kategori människor som inte direkt är överförtjust när det är dags för läkarbesök så tycker vi att ni ska testa KRY, det är en helt annan upplevelse.

Utöver att man slipper känna sig för ”intim” och utöver att man slipper sitta på en vårdcentral bland massa andra sjuka personer så är det också på det viset att väntetiden hos KRY är otroligt mycket kortare än vad den är hos din vanliga läkare. Väntetiden för ett drop-in möte hos KRY varierar, men det överstiger sällan mer än 15 minuter.

Om du vill få hjälp extra snabbt så är det klokt att försöka nå dem mitt på dagen. På morgonen och på eftermiddagen är det vanligtvis längre väntetider och det är ju onödigt att välja just sådana tider när det finns andra tider då man kommer att få hjälp snabbare.

ApotekInfoRecensionLaddas ner på
Kry LogoLäkare i mobilenKryApp StoreBesök