Werlabs

w logo

Werlabs grundades 2013 av Richard Lagerqvist och William Stoddart. Missionen för företaget är, enligt hemsidan, att ge människor ”bästa möjliga kunskap om hur de kan förbättra sin hälsa både på kort och lång sikt”.

Man kan både välja att göra heltäckande analyser genom hälsokontroll och enskilda blodprov för olika områden av hälsan. Det är inte komplicerat att göra deras prover, utan det görs snabbt och smidigt. Mer om hur det fungerar och mer om företaget följer nedan.

ApotekInfoRecensionLaddas ner på 
Werlabs LogoBlodanalys i mobilenWerlabsMobilanpassad hemsida Besök

Hur fungerar det?

Werlabs erbjuder hälsoanalys via blodprov och detta görs i samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och Aleris. Man beställer de tester som passar och man får snabbt in resultaten i sin journal med en kommentar av en av läkarna på Werlabs.

Det är så att det sker i tre steg och dessa tre steg är följande:

 • Beställ: Beställ hälsokontroll eller enskilt test online
 • Ta ditt prov: Hitta provtagningsställe och ta ett vanligt blodprov
 • Få snabba svar: En utförlig läkarkommentar medföljer dina provsvar

Werlabs erbjuder dig att, som de själva uttrycker det, ”testa hälsan innan ohälsan testar dig”. De erbjuder dig även att följa, förstå och förbättra din hälsa. Dessutom kan du övervaka existerande sjukdom med hjälp av Werlabs.

Att testa hälsan handlar om att man förstår sina värden i god tid. Detta gör att man kan minimera risken för exempelvis diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Om man håller koll på sin hälsa och tar blodprov ofta med jämna mellanrum så kan man ligga steget före hela tiden. Detta gör att man inte halkar efter och utsätter sig för risken att upptäcka felet när det redan är där.

Werlabs är lite av en livlina, skulle man kunna säga. Genom att använda sig av deras prover så blir ju risken för sjukdom mindre och då det är så smidigt och enkelt gjort med ett blodprov så behöver man inte själv varken avsätta särskilt mycket tid eller energi för at få det gjort.

När man gör en omfattande hälsokontroll så får man en ökad förståelse för sin hälsa. Man förstår också hur den livsstil man valt påverkar hälsan. Detta är särskilt bra när det kommer till att göra hälsokontroll, eller andra tester, eftersom man kan ändra sin livsstil om man ser att man gör någonting fel. Det är lättare att både komma igång med en förändring och att förstå när man ser det svart på vitt genom ett testsvar från Werlabs.

Om man redan har en existerande sjukdom så kan man, med hjälp av de prover man erbjuds hos Werlabs, ta kontrollen över sjukdomen och se över hur sjukdomen utvecklas över tid. Genom att ha kontroll över sin sjukdom hela tiden så är man mindre utelämnad och det gör att man också mår bättre och känner att man förstår sin kropp på ett bättre sätt.

werlabs startsida

Werlabs Hälsokontroll XL

Med Werlabs Hälsokontroll XL så testas de 8 viktigaste områdena av din hälsa och det ser ut såhär:

 • HJÄRT- OCH KÄRL: Hjärt- och kärlsjukdom är en av de främsta dödsorsakerna och bland riskfaktorerna hittar vi bland annat ålder, kolesterolnivå med mera. Följande markörer testas för att indikera risk för hjärt- och kärlsjukdom: HDL Kolesterol, LDL Kolesterol, Kolesterol-total, Triglycerider, Apolipoprotein A, Apolipoprotein B, Apo kvot
 • DIABETES: Typ 2-diabetes är ett tillstånd som innebär att man har för mycket socker i blodet och det som orsakar typ 2-diabets är, för de flesta, insulinresistens. Följande markörer testas för att undersöka diabetes/metabolstörning: HbA1c (långtidssocker), Glukos (fastesocker)
 • VITAMINER & MINERALER: Vitaminer och mineraler måste vi få i oss för att vi inte ska råka ut för bristsjukdomar. Symptom på vitamin- och mineralbrist kan vara trötthet, nedstämdhet och energilöshet. Följande markörer testas för en heltäckande vitamin- och mineralanalys: D-vitamin, Vitamin B12, Homocystein, Magnesium Järn, Ferritin, Folat
 • SKÖLDKÖRTELN: Sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen och det är viktigt att den fungerar för att man ska må bra. Följande hälsomarkörer testas: TSH, T4 Fritt, T3 Fritt (för kvinnor)
 • BLODSTATUS: Vid blodbrist är det så att man har för lite röda blodkroppar i blodet och man kan då bli yr, trött och få huvudvärk. Följande markörer testas för att indikera risk för blodbrist: Hb (hemaglobin), LPK (leukocyter), TPK (trombocyter), MCH (hemoglobinmassa), MCV (Erytrocyter Medelcellvolym), EPK (erytrocyter), EVF (erytrocytvolymfraktion)
 • NJURFUNKTION: Njurarna har många olika funktioner i kroppen, så som att filtrera blodet. Man kan få problem med sina njurar om man röker, är överviktig, har diabetes med mera. Följande tester görs för att undersöka njurfunktionen: Kreatinin, natrium, kalium, kalcium
 • LEVERFUNKTION: levern är kroppens näst största organ och levern lagrar en mängd olika vitaminer, mineraler, fetter och proteiner. Följande tester görs för att undersöka leverfunktionen: ALAT, ASAT
 • ÖVRIGT: Följande tester görs som ingår under kategorin ”Övrigt”: CRP, Testosteron (för män), PSA (för män). C-reaktivt protein (CRP) används för att se inflammation i kroppen och har man förhöjda värden innebär det att man har en inflammation. PSA mäter mängden prostataspecifikt antigen i blodet och testosteron är det viktigaste könshormonet hos män.

För att beställa denna hälsokontroll så är det bara att välja antingen en engångsbeställning (Klicka på ”En Gång”-knappen), eller så kan du beställa för varje år (Klicka på ”Varje År”). Om man väljer att göra det flera år så kostar det 1195 kr istället för 1395 kronor.

Om man väljer att göra årliga hälsokontroller med Werlabs så får man en kallelse av dem när det är dags nästa gång. Man kan sedan betala med faktura som har 30 dagars betalningstid.

Andra tester (utöver Hälsokontroll XL)

Om man inte vill göra deras stora hälsokontroll utan istället vill göra enskilda blodprov för olika områden av din hälsa så går naturligtvis även det bra. De prover som erbjuds är följande:

 • KVINNA: Östrogen, DHEAS, Sköldkörtel med flera
 • MAN: Testosteron, PSA, Kortisol med flera
 • UPPFÖLJNINGSTESTER: Blodstatus, njurfunktion med flera
 • VITAMINER & MINERALER: Folat, B12, D-vitamin med flera
 • FERTILITET & GRAVIDITET: Fertilitet, Vänta barn, graviditet med flera
 • ALLERGI: Glutenintolerans, päls, mat med flera
 • DIABETES: Blodsocker, IGF-1 & C-peptid test

Provtagningsställen

De har provtagningsställen i många delar av landet. Ju större stad, desto fler provtagningsställen att välja mellan. Bor du i en liten stad kan det vara så att du får resa till närmaste större stad för provtagning. Bor du i en större stad så kan det vara så att det inte finns möjlighet för provtagning via Werlabs på din vanliga vårdcentral, utan du får möjligtvis istället gå till en annan vårdcentral som du inte brukar gå till.

Vissa ställen som erbjuder provtagning har drop-in medan andra har tidsbokning, Det kan du snabbt kolla efter på Werlabs hemsida så att du vet vad som gäller i just din stad, eller närmaste stad som har provtagningsställe sett från vart du bor.

Om det är så att du har svårt att hitta ett provtagningsställe så kan du alltid ringa Werlabs. De har öppet alla vardagar mellan 08-17 för att svara på dina frågor.

Slutord

Werlabs är professionella och kunniga ända ut i fingerspetsarna och väljer man att göra prov hos dem så är man helt säker på att saker och ting går rätt till. Det är ett tryggt ställe på alla sätt och vis och är det så att det är något problem som uppstår så finns de tillhands för att hjälpa till.

Om du vill göra några prover, eller om du vill göra deras hälsokontroll så kan vi varmt rekommendera dessa tjänster!

Vårt betyg
ApotekInfoRecensionLaddas ner på 
Werlabs LogoBlodanalys i mobilenWerlabsMobilanpassad hemsida Besök
Betygsätt informationen på den här sidan:
[Totalt: 0 Snitt: 0]