Populära sjukhusspel
5 (1)

Sjukhus och relaterade teman har alltid varit ett populärt uppslag för olika typer av spel. Som liten spelade du kanske det klassiska sällskapsspelet Operation, där spelplanen är en tecknad man på ett operationsbord med olika hål i sin kropp och i dessa hål finns skelettben som spelarna ska plocka upp med en kirurgs trygga hand.

Till sin hjälp har de en pincett, men det gäller att vara försiktig. Nuddar man hålens metallklädda kanter, surrar spelet till och en röd lampa tänds.

Idén om sjukhusrelaterade spel har hållit i sig sedan dess och även i den digitala spelvärlden hittar vi flera exempel. I denna artikeln lyfter vi fram några riktiga guldkorn.

Theme Hospital (1997)

De flesta känner säkert igen den populära spelserien Rollercoaster Tycoon, som fungerar lite som ett Sims. Men istället för att bygga ett hem för en fantasifamilj, ska man bygga ett nöjesfält.

Theme Hospital bygger på samma princip och precis som namnet indikerar är det istället ett sjukhus som ska sättas i rullning.

Trots att kritikerna älskade det, fick märkligt nog inte Theme Hospital samma genomslag som sitt systerspel. Om du får möjlighet att spela det (spelet har släppts i begränsade nyutgåvor) passa på!

Project Hospital (2018)

Project Hospital är ett annat spel med liknande koncept där man också ska driva ett sjukhus.

Spelet finns att köpa på Steam och gjort i en väldigt charmig grafik som ser ut som en blandning mellan tecknad och animerat. Ta vara på dina patienter för här har du möjligheten att bli en riktig superläkare!

Haunted Hospital

Det finns inte bara sjukhusspel där man ska bygga sina egna avdelningar och läka patienter, det finns också de med skräcktema. Slotspelet Haunted Hospital är ett sådant.

Uppbyggnaden är ett klassiskt slotspel där man ska samla så många likadana symboler som möjligt för att vinna, exempelvis blodiga bensågar, hjärnor i glasburkar och gamla kusliga rullstolar.

Haunted Hospital går att spela på flera spelsajter, som utöver slotspel också erbjuder odds på sport, kortspel, tärningsspel och allt möjligt!

Ambulance Truck Driver 2

Ett helt annorlunda typ av sjukhusspel är Ambulance Truck Driver 2, som finns tillgängligt på många spelsajter att spela gratis. Här gäller det att köra runt med en ambulans och rädda skadade personer.

Men här tickar sekunderna på så det gäller att köra med plattan i mattan och ila fram längs gatorna! Väldigt beroendeframkallande, enkelt och roligt!

Betygsätt informationen på den här sidan:
[Totalt: 1 Snitt: 5]

You may also like...