Frågor & Svar

Fråga: Hur får jag hjälp hos ett nätapotek?

Svar: Nätapotek erbjuder kundservice via telefon, email och i vissa fall även via live chatt. Du kan läsa mer kundservice hos nätapotek här.

Fråga: Var kan jag hitta information om medicinen innan jag köper den?

Svar: Hos fass.se har man samlat alla godkända Svenska läkemedel. Här hittar vi innehållsförteckning, hur medicinen ska användas och annan användbar information. Läs mer om detta här.

Fråga: Kan man returnera medicin när man handlar online?

Svar: Absolut, enligt den Svenska lagen så gäller 14 dagars ångerrätt vilket ger oss rätten att skicka tillbaka medicin som vi har köpt men som vi inte vill ha utan att behöva förklara varför. Tänk dock på att medicinerna inte får vara öppnade för att kunna lämnas tillbaka. Läs mer om ångerrätt.

Fråga: Hur kontaktar jag ApotekSvea?

Svar: Om du behöver hjälp med något på vår hemsida, vill tipsa oss om något eller komma i kontakt med oss av någon annan anledning så går det bra att skicka ett email till kundtjanst@apoteksvea.com

Fråga: Vad är & varför behöver jag ett e-leg?

Svar: Ett e-legitimation är precis som ett vanligt legitimation fast den gäller endast på nätet. Detta behöves endast när du ska handla receptbelagda mediciner. Läs mer om e-legitimation och hur du skaffar ett gratis, här.

Fråga: Kan jag få ett recept på nätet?

Svar: Nätapotek kan inte skriva ut recept till dig men däremot så kan du träffa en läkare hemifrån genom att ladda ner appen Kry. Via den kan du boka tid hos en läkare som via ett videosamtal kan godkänna ett recept till dig.

När läkaren gör detta så finns ditt recept automatiskt hos nätapoteken som säljer receptbelagda mediciner. Du kan då logga in och verifiera dig med ditt e-leg och beställa hem dina receptbelagda mediciner.

Fråga: Hur köper jag receptbelagda mediciner?

Svar: På nätet finns det två olika apotek att handla hos. Dom flesta är apotek med receptfria mediciner och ett fåtal erbjuder både receptfria och receptbelagda. Det första du måste göra är att hitta ett nätapotek som säljer receptbelagda mediciner vilket du enkelt kan se i vår lista där apotek med receptbelagda mediciner är markerade med ordet “recept”.

För att köpa din receptbelagda medicin hos dessa apotek måste du kunna verifiera dig själv med antingen ett e-leg eller ditt bankid. När du gör det så ser apoteket ditt recept direkt och du kan bara placera din medicin i kundvagnen.